пʼятниця, 09 серпня 2024 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не лишили у Макіївці жодного цілого будинку

Росіяни не лишили у Макіївці жодного цілого будинку
У Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок. Фото: Нацполіція

8 серпня Росія нещадно била по прифронтових Невському та Макіївці Луганської області. Обстрілювали з артилерії, безпілотників і РСЗВ.

У Макіївці через обстріли не вцілів жоден будинок, йдеться в повідомленні Луганської обласної державної адміністрації.

"Російські загарбники поступово перетворюють деокуповані села Луганщини на руїни. У Невському теж практично кожне домоволодіння зазнало пошкоджень різного ступеня. Останнім часом житло селян палає майже щодня. Учора в Невському стався черговий такий випадок. Також вдалося доставити до Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба, роздали його людям. На евакуацію ніхто з них поки що не наважився", - заявив начальник Луганської ОДА Артем Лисогор.

Прифронтові Невське та Макіївку росіяни обстрілювали з артилерії різних типів та застосовували безпілотники. Двічі вдарили по Макіївці з РСЗВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований Росією Часів Яр показали з висоти пташиного польоту

Оборону українських захисників російські війська намагалися прорвати поблизу цих двох населених пунктів та у Серебрянському лісі. Проте їхні спроби виявилися невдалими.

"На тимчасово окупованих територіях загарбники продовжують нищити все українське. В Біловодську росіяни закрили музей Петра Шевченка (Біливоди) у школі, де навчався журналіст і поет. Експонати місцевим все ж вдалося зберегти. Шевченко працював кореспондентом "Київських відомостей" на Луганщині, писав вірші українською мовою під псевдонімом Петро Біливода. Загинув у 1997 році в Києві за невідомих обставин. Поховали його в Луганську", - сказано в повідомленні.

Луганчани, які залишилися на тимчасово захопленій території, обурені діями тих, хто займається так званою "націоналізацією" нерухомого майна. Посилаючись на відповідний "закон", до переліку "віджатого" житла вони включають і те, де накопичилася заборгованість за користування комунальними послугами.

"Є непоодинокі випадки, коли до списку потрапляли квартири і будинки, господарі яких не встигли вчасно сплатити поточні рахунки за попередні місяць-два. Шантаж місцевого населення триває", - додав Лисогор.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1030 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, дев'ять бойових броньованих машин, 49 артилерійських систем, два засоби ППО, 32 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 86 автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не лишили у Макіївці жодного цілого будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі