вівторок, 08 вересня 2009 14:12

Росіяни назвали резолюцію сейму Польщі "дурною провокацією"

Росіяни назвали резолюцію сейму Польщі "дурною провокацією"

Російська газета "Время Новостей" зазначає, що Проект резолюції щодо відзначання вступу до Польщі радянських військ 17 вересня 1939 року завадить примиренню Варшави та Москви. В опублікованій виданням статті  проект цієї резолюції охарактеризовано як "провокаційний, дурний і неправдивий", з посиланням на слова польського експерта.

У російській статті підсумовують, що польський президент " не виключає нової війни у Європі".

"Ми сьогодні живемо в абсолютно іншій Європі, але це не означає, що повторення минулого неможливе. Воно буде іншим - не уявляю собі тоталітаризму в Європі найближчим часом. Сумніваюся, що в Європі може спалахнути війна, хоча цього не виключаю", - наводить "Время Новостей" слова Леха Качинського для польського радіо.

"Президент Лех Качинський має намір використати пам"ять про минуле у власній "вересневій кампанії", "він хоче протягом всього місяця їздити по країні і презентувати польську версію історії", пише російське видання.

Газета звертає увагу на схильність Качинського вірити прикметам. 17 вересня Лех Качинський вирішив послати до Брюсселю на саміт ЄС прем"єра Дональда Туска. Сам же голова держави планує взяти участь в приначених на цю дату святкуваннях у Варшаві.

Натомість, польські ЗМІ іронізують зі слів російського видання, яке вдалося до аналізу суперечки всередині Польщі.

За матеріалами: TVN 24 , "Время новостей"

Зараз ви читаєте новину «Росіяни назвали резолюцію сейму Польщі "дурною провокацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі