середа, 30 березня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни хочуть провести мобілізацію на нових окупованих територіях

Росіяни хочуть провести мобілізацію на нових окупованих територіях
Збройні сили РФ мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Фото: pixabay.com

З 1 квітня поточного року на тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації.

Імовірно, що такі намагання будуть і на нещодавно захоплених територіях області, повідомив 30 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Київщини на Донбас: Арестович розповів про перекидання військ РФ

"Збройні сили Російської Федерації і далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їхньої участі у війні з Україною почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт і направити для подальшої служби в пункт постійної дислокації", - ідеться в повідомленні.

Росіяни комплектують бойові підрозділи механіками-водіями з інших небойових частин без їхньої згоди. Механіків-водіїв із ремонтних батальйонів відправляють у відрядження в танкові батальйони нібито допомогти усунути неполадки в танку. Після прибуття в частину без їхньої згоди їх призначають на посаду механіка-водія танка, і вже в складі екіпажу відправляють в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть провести мобілізацію на нових окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі