вівторок, 29 березня 2022 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обманом посилають воювати водіїв-механіків з небойових частин

Окупанти обманом посилають воювати водіїв-механіків з небойових частин
Механіків-водіїв з ремонтних батальйонів відправляють у відрядження в танкові батальйони. Фото: t.me/mykolaivskaODA

Росіяни комплектують бойові підрозділи механіками-водіями з інших небойових частин без їхньої згоди.

Про це 28 березня повідомив у Facebook журналіст Роман Цимбалюк.

"У зв'язку з величезними втратами особового складу військові частини першої танкової армії (в/ч 11161, Баківка) почали комплектувати бойові підрозділи механіками-водіями з інших небойових частин Західного військового округу, зокрема зі складу 81-го окремого ремонтного батальйону (в/ч 98579, Муліно)", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі оновили дані про втрати російських окупантів

Механіків-водіїв з ремонтних батальйонів відправляють у відрядження в танкові батальйони, нібито допомогти усунути неполадки в танку. Після прибуття в частину без їхньої згоди їх призначають на посаду механіка-водія танка, і вже у складі екіпажу відправляють в Україну.

Росіяни також доукомплектовують підрозділи несправними танками. Приховуючи реальні втрати особового складу й техніки, військове керівництво окупаційних військ намагається переконати власне населення в плановому досягненні всіх завдань, поставлених збройним силам РФ. Для доукомплектування окремих підрозділів четвертої танкової дивізії зі складу першої танкової армії з тривалого зберігання зняли танки Т-72. Техніка у вкрай незадовільному технічному стані.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обманом посилають воювати водіїв-механіків з небойових частин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі