середа, 30 березня 2022 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

З Київщини на Донбас: Арестович розповів про перекидання військ РФ

З Київщини на Донбас: Арестович розповів про перекидання військ РФ
Місця можливих засад заміновані, тому воїнам ЗСУ непросто переслідувати росіян. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На 34 день війни, яку Росія почала проти України, окупанти почали покидати Київщину.

Зокрема вони рухаються колонами та з боєм ідуть на Донбас, заявив увечері 29 березня радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю Фейгин LIVE.

"Важливо, що російські війська реально зараз практично відходять. Вишикувалися в колони і йдуть, але йдуть із боєм. Це не те, що ми відпускаємо. Йдуть бої, засади, контрзасади. Виходять, до речі, дуже грамотно. Безпілотники висять. Понаставляли секретів, засад, замінували все дуже добре", - сказав він.

Місця можливих засад заміновані, тому воїнам Збройних сил України непросто переслідувати росіян. Водночас ворожі колони горять.

"Окупанти повертаються в Росію. Найімовірніше, їх перекинуть в зону ООС на Донбасі. Вони йдуть, стріляють по всіх будинках, по всіх вікнах і так далі. Все, як зазвичай: ми – по них, вони – по нас. Артилерія використовується, реактивні системи залпового вогню. Війна продовжується", – пояснив Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів - Генштаб

Судячи з того, як відбувається відхід російських військ, Київська область "буде порожньою", додав він.

"Де-не-де, щоправда, вони ще стоять – не знаю щодо Бучі і Гостомеля, але взагалі з позицій, як були, наприклад, на броварському напрямку, – масовий вихід. Щодо позицій, які були на макарівському напрямку – там відносний рух. Є ще сили, які залишаються на місці, але ЗСУ їх знищать повністю", - зазначив радник голови Офісу президента.

Хоча "невелика кількість" російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може готувати новий наступ. Кількість російських сил, що відходять від української столиці, "анітрохи не наближається до більшості", і Росія продовжує завдавати авіаударів по Києву.

Зараз ви читаєте новину «З Київщини на Донбас: Арестович розповів про перекидання військ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі