понеділок, 15 травня 2023 16:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія втратила багато льотчиків, але ще має можливість готувати нових

Росія втратила багато льотчиків, але ще має можливість готувати нових
Не варто очікувати, що у Росії закінчаться пілоти. Фото: eastnews.ua

Багато професійних російських пілотів були ліквідовані чи отримали поранення під час війни в Україні.

Але Росія продовжує підготовку льотчиків, сказав речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Навчальні заклади працюють. Якщо говорити про випуск льотчиків, то це може бути 100 – 150 осіб щороку. Надій на те, що в Росії закінчаться льотчики, ми не маємо. Але те, що якісний склад буде значно гірший, це очевидно. Це війна", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП сказали, куди летіла знищена у Брянській області авіагрупа РФ

Одними з найкращих російських пілотів були ті, що воювали у Сирії. Але багато з них були поранені, вбиті чи потрапили у полон.

Щодо падіння двох літаків і трьох гелікоптерів 13 травня, Ігнат сказав, що російська пропаганда розглядає варіанти від російських партизанів до роботи українських винищувачів, а також української чи російської ППО.

"Версій багато, істерика напружена, ми за ними спостерігаємо, і це нас, безумовно, дуже тішить", – підсумував він.

13 травня в районі Клинців, що у Брянській області РФ місцеві жителі почули потужний вибух.

На відео зняли падіння військового гелікоптера. Офіційно російське агентство ТАСС повідомило, що вертоліт загорівся та розбився.

У місцевих пабліках пишуть, що перед вибухом в небі бачили російські гелікоптери Мі-8 та Мі-28Н. Припускають також, що гелікоптер могла збити російська ППО.

Пізніше місцеві Telegram-канали повідомили, що в селищі Сурецький Муравєй Клинцівського району впав другий Мі-8. Трохи згодом стало відомо, що над Брянською областю збили ще й два літака Су-34 та Су-35.

Зараз ви читаєте новину «Росія втратила багато льотчиків, але ще має можливість готувати нових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі