вівторок, 09 квітня 2024 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія тероризує Херсонщину дронами - подробиці від ЗСУ

Росія тероризує Херсонщину дронами - подробиці від ЗСУ
Загарбники продовжують тероризувати Херсонщину, скидаючи вибухівку з повітря. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни не припиняють тероризувати населення Херсонщини.

Окупанти скидають вибухові пристрої з безпілотників, заявила 9 квітня в ефірі телемарафону керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує тероризувати населення Херсонщини, скидаючи вибухові пристрої з безпілотників. Особливість нашої операційної зони в тому, що фактично лінія фронту пролягає Дніпром. Там керуючим чинником є відстань, на яку ворог намагається досягнути правого берега. Ми працюємо над тим, щоб вибивати його вогневі потужності з лівого берега якомога далі, щоб вони не досягали правого", - сказала вона.

Щодоби є випадки, коли росіяни атакують FPV-дронами приватні будинки або скидають осколкові боєприпаси з дронів іншої модифікації по скупченню людей, автівках, які їдуть з одного населеного пункту в інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мілітаризують молодь на ТОТ

"Перед своїми псевдовиборами росіяни просували наратив про те, що повернуться у Херсон. Зараз вони всіма силами намагаються налаштувати місцеве населення Херсонської області на те, що Сили оборони не ті, хто їм потрібні, а треба чекати "руський мир". Таку саму тактику вони обирають і на ТОТ. Намагаються обстрілювати мирних мешканців і видають це за роботу ЗСУ", - підкреслила керівниця об'єднаного пресцентру "Південь".

Гуменюк зазначила, що ворог також продовжує дронові атаки, використовує безпілотники типу Shahed-131 та 136. Траєкторія і географія свідчить про те, що росіяни намагаються пошкодити інфраструктуру, яка підтримує економіку України в тонусі, намагаються максимально нашкодити мирному населенню.

Минулої ночі у зоні відповідальності Оперативного командування "Південь" було знищено три дрони на Дніпропетровщині, три на Миколаївщині, два на Херсонщині і один на Одещині.

Уламками збитого дрона на Одещині пошкоджено приватне обійстя і обірвана лінія електропередач.

"Але ремонтні роботи вже ведуться. Люди не постраждали. Влучань не допущено. Ми ретельно відстежуємо ворожі атаки, аналізуємо їх і бачимо траєкторію запуску дронів. Але навіть бойова робота може завдавати шкоди, тому обов'язково треба переходити в укриття", - наголосила вона.

Окремі підрозділи російської армії, які воюють проти України, застосовують насильство проти власних товаришів. Окупанти страждають від катувань, пияцтва та здирства, що в підсумку закінчується вбивствами, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на російські джерела.

Зараз ви читаєте новину «Росія тероризує Херсонщину дронами - подробиці від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі