вівторок, 04 серпня 2009 16:05

Росія посилила боєготовність військових в Південній Осетії

Росія посилила боєготовність військових в Південній Осетії
Боєготовність російських військових і прикордонників, які знаходяться в Південній Осетії, посилена у зв"язку з тривожною ситуацією в регіоні, йдеться в повідомленні МЗС РФ, опублікованому на сайті міністерства.

У Москві побоюються, що перестрілки на кордоні Південної Осетії переростуть в серйозніші сутички.

На Смоленській площі також відзначили, що "провокації з грузинської сторони напередодні роковин серпневих подій минулого року не припиняються".

У повідомленні міністерства підкреслюється, що в МЗС ретельно фіксують заяви як з боку Цхінвалі, так і з боку Тбілісі, "які, як це не раз було і у минулому, мають суперечливий характер, повні взаємних звинувачень".

Із запевнення МЗС РФ, кожен такий випадок обстрілу вивчається на місці із залученням російських відомств, а також південноосетинської влади.

Крім того, як повідомив посол республіки в РФ Дмитро Медоєв, на посилений варіант несення служби переведені силові відомства Південної Осетії.

Раніше 4 серпня президент Південної Осетії Едуард Кокойти оголосив про скликання термінового засідання Ради безпеки республіки у зв"язку з "останньою серією провокацій грузинської сторони".

З кінця липня Південна Осетія і Грузія регулярно заявляють про провокації на кордоні. За даними південноосетинської сторони, Грузія обстрілює з мінометів прикордонні села. Зі свого боку Тбілісі звинувачує Росію в перенесенні кордону углиб території Грузії.

Роковини п"ятиденної серпневої війни відзначатимуться з 8 по 13 серпня. У ці дні в 2008 році Грузія проводила "операцію з відновлення конституційного порядку" на території Південної Осетії, в яку втрутилася Росія. Протягом декількох днів російські війська очистили територію республіки від грузинської військової присутності, після чого війна закінчилась, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія посилила боєготовність військових в Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі