середа, 30 березня 2022 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія погрузла в пропагандистських міфах - Подоляк про "нацифікацію" України

Росія погрузла в пропагандистських міфах - Подоляк про "нацифікацію" України
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що РФ погрузла в пропагандистських міфах. Фото: скріншот з відео

Російська Федерація "не дуже адекватно" сприймає оточуючий світ. І перш за все - Україну.

У цьому впевнений радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, про що заявив під час брифінгу в медіацентрі "Україна", передає Gazeta.ua.

"Не розумію, чому хтось з іншої країни має модерувати наш культурний простір - літературу, мову. Це є національне надбання, основа нашої країни. І регулювати ззовні - виглядає дивно", - сказав він.

"Є інший аспект: країна під назвою Російська Федерація не дуже адекватно сприймала оточуючий світ. І перш за все - Україну. Вона (Росія. - Gazeta.ua) сама себе погрузила в якісь там пропагандистські міфи, серед яких були "нацифікація", те, що всі хочуть розмовляти російською, що утискають російськомовних громадян. Ви розумієте, ми ж відкрита, об'єктивна країна. У нас відкриті кордони, вільні масмедіа, на відміну від РФ. Цих усіх проблем, про які росіяни створили міфи, в нас немає. Коли починаєш про це говорити, кажуть навести приклади", - додав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Anonymous оприлюднили наказ Міноборони РФ про підготовку фейкових відео

На відміну від Європи, в Україні немає ультраправих груп, які мають вплив через місцеві органи влади чи навіть парламенти, сказав радник керівника ОП.

"Давайте факти. Не ваші (російські. - Gazeta.ua) пропаганди, в яких ви живете вже вісім років, а факти. Якщо ви (російські загарбники. - Gazeta.ua) прийшли з концепцією російської мови на Харків, Маріуполь та інші міста, де більше російськомовного населення, то як ви хочете, щоб ми їм продали російську мову? Вони не хочуть розмовляти нею в принципі.

Ви (росіяни. - Gazeta.ua) бомбите мирні міста, де люди і так спілкуються будь-якою мовою у побуті. Приходите і кажете: "Ми вам тут ракету в житловий квартал кинемо для того, щоб ви потім мали можливість розмовляти російською". З логікою є проблема", - додав Подоляк.

Російські пропагандисти активно займаються розповсюдженням фейків та ведуть інформаційну війну. Відтак вони брехали, що сусідні держави, в тому числі й Польща, хочуть захопити території України. Росія вдається до маніпуляцій. Зокрема, на окупованих територіях ворог намагається ввести в обіг власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. На думку ворога, це повинно ускладнити взаємодію нашої держави зі своїми громадянами.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрузла в пропагандистських міфах - Подоляк про "нацифікацію" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі