середа, 28 квітня 2010 17:14

Росія почала видобувати нафту у Каспійському морі

Росія почала видобувати нафту у Каспійському морі

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін 28 квітня дав старт промисловому видобутку нафти в російському секторі Каспійського моря.

Видобуток нафти на Каспії почався на родовищі імені Юрія Корчагіна, розробку якого веде "донька" компанії "Лукойл" - ТОВ "Лукойл-Нижневолжскнефть". Путін у середу відвідав стаціонарну нафтову платформу на родовищі, встановлену в третьому кварталі 2009 року.

Родовище імені Корчагіна розташоване за180 кілометрів від Астрахані. Його запаси оцінюються у 28,8 мільйона тонн нафти і 63,3 мільярда кубометрів газу. Максимальний рівень видобутку, як очікується, становитиме 2,5 мільйона тонн нафти і мільярд кубометрів газу на рік.

"Лукойл" відкрив у північній частині Каспійського моря шість нафтогазових родовищ з 1995-го по 2005 роки. Загальні запаси родовищ оцінюються в 4,7 мільярда барелів.

Розвідані ресурси нафтових родовищ у Каспійському морі становлять приблизно 10 мільярдів тонн, а загальні ресурси нафти і газу оцінюються в 18-20 мільярдів тонн. Освоєння вуглеводневих ресурсів на Каспії здійснюється Росією, Казахстаном, Азербайджаном, Туркменією і Іраном.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Росія почала видобувати нафту у Каспійському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі