четвер, 26 жовтня 2006 12:39

Росія передумала вступати до СОТ

Вже на початку листопада Росія може оголосити про вихід з переговорів про вступ до Всесвітньої Торгової Організації (СОТ), повідомило джерело в адміністрації президента.

Ще 21 жовтня президент Володимир Путін повідомив США про можливе припинення переговорів у разі відсутності прогресу з боку американської делегації.

На даний час основними питаннями, з яких не можуть домовитися Москва і Вашингтон, є постачання сільськогосподарській продукції зі США, а також забезпечення інтелектуальної власності.

Росія продовжує наполягати на своїх умовах вступу до СОТ, проте зарубіжні експерти відзначають, що РФ не виявляє особливої зацікавленості в цьому питанні, вказуючи на нечисленність делегації Москви на переговорах. При цьому йде порівняння з Китаєм, який прислав 3 тис. експертів для просування своїх позицій.

Тим часом глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Герман Греф 20 жовтня заявляв про те, що переговори зі США близькі до завершення. За його словами, питання про проблему інтелектуальної власності вже вирішили, і відповідний документ "знаходиться у стадії розробки". Що стосується постачань сільськогосподарської продукції і ветеринарних заходів, на яких наполягає Москва, то це питання глава МЕРТ назвав "дрібницею, ціна якої - $10-20 млн".

Крім США проти вступу Росії у СОТ виступає Грузія, яка заявляє про невирішеність питань, поставлених Тбілісі перед Москвою, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Росія передумала вступати до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі