четвер, 28 грудня 2023 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія масово заселяє окуповані території Луганщини сім'ями бурятів і якутів

Росія масово заселяє окуповані території Луганщини сім'ями бурятів і якутів
Російські загарбники переселяють на тимчасово окуповані території Луганської області якутів та бурятів. Фото: korrespondent.net

Росія цілими сім'ями переселяє на тимчасово окуповані території Луганської області представників "малих народів" із глибинок РФ.

Загарбники роблять це під приводом "ремонтних робіт". Про це в ефірі національного телемарафону розповів колишній начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Gazeta.ua.

Однак, за його словами, усе "відновлення" на тимчасово окупованих територіях зводиться до розкрадання грошей. Більшість чоловіків із області, яких росіяни мобілізували і відправили на фронт, загинули, або повернулися з певними вадами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія формує псевдодобробат з найманців - ЦНС

"Тому повноцінно працювати вони не можуть. Через це з віддалених регіонів Росії приїжджають якути, буряти та інші. У перші місяці приїздили ремонтні бригади з Підмосков'я. Але були неодноразові випадки, коли військові хотіли їх відправити на фронт. Інформація швидко розповсюдилася, тому туди вже не хочуть приїздити "москвичі", - розповів Гайдай.

За його словами, часто представники малих народностей не володіють достатньої інформацією і під впливом пропаганди їдуть робити ремонти, бо начебто "українці все розбомбили".

"Вони навіть не самі, а зі своїми родинами залишаються там жити, бо їм краще в напівзруйнованих наших містах, ніж в себе в Росії", - додав Гайдай.

Понад 100 школярів з окупованої Луганської області госпіталізували у Саратовській області РФ, 12-річна дитина померла.

Окупанти вивозили дітей "на оздоровлення" у Тюмень, повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. За його словами, дітей взимку повезли до Сибіру.

Зараз ви читаєте новину «Росія масово заселяє окуповані території Луганщини сім'ями бурятів і якутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі