вівторок, 16 жовтня 2018 00:49

Російський пропагандист на камеру осквернив могилу Бандери

Російський пропагандист на камеру осквернив могилу Бандери
Кремлівський пропагандист Філліпс поглумився над могилою Бандери у Німеччині. Фото: ТСН

Одіозний кремлівський пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери у річницю його смерті.

Відповідне відео британець опублікував на своєму телеканалі у Youtube.

На відео видно, як Філліпс підійшов до могили Бандери у німецькому Мюнхені. У той час там декілька чоловіків покладали квіти і прив'язували прапори України та УПА. Філліпс почав вигукувати, що "Бандера - фашист" і ображати чоловіків, використовуючи при цьому нецензурні слова.

Згодом чоловіки пішли, пропагандист ще деякий час їх переслідував, а потім повернувся і до могили Бандери. Філліпс поскидав додолу прапори і квіти, потоптався по могилі і причепив плакат з написом англійською мовою "Тут похований український нацист Степан Бандера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОУН була найміцнішою і найгнучкішою партією у всій Європі

Степан Бандера був убитий у Мюнхені 15 жовтня 1959 року. Минулого року Служба зовнішньої розвідки України оприлюднила документи про Богдана Сташинського, вбивцю лідерів Організації українських націоналістів Степана Бандери і Льва Ребета. Сім томів справи агента КДБ доступні на сайті Зовнішньої розвідки.

Серед оприлюднених документів – агентурні донесення Сташинського, фото оперативної зйомки та з його особистого архіву, плани КДБ щодо ліквідації членів ОУН тощо. Ці документи розповідають про те, як завербували Сташинського, як він здійснював провокації проти оунівського підпілля на Західній Україні, як готував теракти проти лідерів українських емігрантських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Російський пропагандист на камеру осквернив могилу Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі