четвер, 11 січня 2024 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські військові кораблі є законними цілями для ЗСУ, де б вони не були - віцеадмірал

Російські військові кораблі є законними цілями для ЗСУ, де б вони не були - віцеадмірал
Командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа поспілкувався із журналістами. Фото: pravda.com.ua

Кораблі під прапором військово-морського флоту Російської Федерації будуть законними цілями для України де б не були, у будь-якому місці світу.

Про це сказав командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа в інтерв'ю "Українська правда".

Віцеадмірал прокоментував інформацію про будівництво росіянами на окупованій території Грузії - в Абхазії - морської бази.

"Є така інформація. Це не зовсім база, а пункт базування, скоріше всього, для розосередження корабельного складу. Тому що не можна тримати весь флот на одній базі. Тим більше Новоросійськ не дуже приємний порт для базування через погодні умови, особливо взимку", - сказав Неїжпапа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО зробив важливу заяву щодо України

На запитання, чи буде ця база законною ціллю для України, командувач ВМС ЗСУ відповів: "Для нас законна ціль - будь-який корабель, який несе Андріївський прапор військово-морського флоту Росії. Де би він не був у будь-якому місці світового океану".

У жовтні американський Інститут вивчення війни повідомляв, що Росія будуватиме військово-морську базу в Абхазії.

ЗСУ проводять успішні операції з ураження Чорноморського флоту російських окупантів у Криму. Зараз у нас є не тільки дрони, але й ракети Storm Shadow, які забезпечили дуже точні удари по штабу флоту, розповів Неїжпапа.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові кораблі є законними цілями для ЗСУ, де б вони не були - віцеадмірал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі