четвер, 16 червня 2022 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про ЗСУ

Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про ЗСУ
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 16 червня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер пресслужба ЦПД у Telegram.

"До Нової Каховки повертається мирне життя, оскільки Росія допомагає людям, які перебувають у складному становищі. Близько двох місяців місцеві жителі перебували без зарплат і пенсій, Київ відключив у регіоні мобільний зв'язок і заблокував банківські картки, - заявляють пропагандисти.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що США нібито "продовжують біди України, озброюючи її, затягуючи тим самим поганий період для українського народу". Це - маніпуляція, попереджають в РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили нові фейки та маніпуляції від Росії

Пропагандистські ЗМІ РФ також дезінформують, що в Кремінній Луганської області українські націоналісти нібито залишили після себе випалену землю.

"Ідучи з міста, бійці Збройних сил України спалили склад з гуманітарною допомогою, коли всередині все ще залишалися мирні жителі", - зводять наклеп росіяни.

Поблизу Нової Каховки й Берислава Херсонської області ворог примушує населення здавати закупникам із Криму 70% врожаю. Закупівельні ціни подекуди становлять близько 10% від роздрібної ціни. Водночас діє заборона вивезення врожаю на території, підконтрольні Україні. Відомі випадки, коли підприємці роздавали полуницю та черешню населенню безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти "розганяють" нові брехні про ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі