субота, 30 травня 2009 19:08

Російська журналістка просить Фінляндію про притулок

Російська журналістка просить Фінляндію про притулок

Російська правозахисниця Олена Магльована, відома своїми статтями про тортури в російських в"язницях, попросила політичного притулку у Фінляндії.

Про причини її рішення розповів глава комітету із захисту прав людини республіки Татарстан Сергій Князькін, повідомляє радіостанція "Эхо Москвы".

Як відзначив Князькін, журналістка "просто не може собі уявити необхідність вибачатися і давати спростування перед людьми, які організували тортури. Це було б несумісним із її критеріями моральності і справедливості".

Прем"єр Володимир Путін прибуде до Фінляндії вже в середу. Очікується, що на зустрічі з прем"єр-міністром Матті Ванханеном може бути порушене питання становища російських правозахисників.

Нагадаємо, минулого року опозиційна російська журналістка Олена Трегубова, що побоювалася за своє життя через критику на адресу Кремля, отримала політичний притулок у Великобританії.

Також колишній російський журналіст "Нової газети", а нині головний редактор "Вечірніх вістей" Олександр Косвінцев, отримав статус біженця в Україні.

За матеріалами Эхо Москвы, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Російська журналістка просить Фінляндію про притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі