вівторок, 07 жовтня 2008 10:40

Російська економіка на межі колапсу

Російська економіка на межі колапсу
Торги на російських фондових біржах РТС і ММВБ припинені з 9:00 відповідно до розпорядження Федеральної служби по фінансових ринках. Про це повідомляє РІА Новости.

Торги цінними паперами припинені у всіх режимах, включаючи РЕПО і переговорні операції. Про це заявив представник біржі ММВБ. За словами представника біржі РТС, 7 жовтня торгова сесія буде почата пізніше, і біржа чекає розпорядження ФСФР про відновлення торгів з 12:00.

Напередодні, 6 жовтня, купівля-продаж акцій на РТС зупинялася двічі, а на ММВБ - тричі за добу. При цьому за підсумками сесії індекс РТС звалився на 19,1 відсотка, що стало рекордним падінням індексу за всю історію росыйського фондового ринку. До 17:00 значення індексу в порівнянні зі своїм історичним максимумом знизилося більш ніж на півтори тисячі пунктів і склало 866,39 пункту.

Індекс ММВБ до моменту останньої зупинки торгів, в 16:43, впав 18,66 відсотка до 752 пунктів. Торгова сесія 6 жовтня так і не була продовжена.

Нагадаємо, попередній різкий обвал РТС і ММВБ відбувся 16-17 вересня, коли обидва біржові показники за два дні торгів відкоталися до своїх трирічних мінімумів. Тоді ФСФР зупинила торги на дві доби, після чого обидва індекси відіграли своє падіння.

Зараз ви читаєте новину «Російська економіка на межі колапсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі