субота, 22 грудня 2018 13:57

Російська церква в Україні шукає можливості обійти закон

Російська церква в Україні шукає можливості обійти закон
Архієпископ Климент розповів про перейменування. Фото: "Православная жизнь"

Російська церква в Україні не хоче змінювати назву відповідно до закону Верховної Ради.

Юридичний відділ церкви аналізує законопроект, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Згідно з ним церква має вказати в назві свою приналежність до Російської православної церкви, розповів в ефірі "Радіо Свобода" голова синодального інформаційно-просвітницького відділу російської церкви, архієпископ Климент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній прокоментував перейменування УПЦ МП

"На сьогодні у нас є юридичний відділ Київської митрополії, який аналізує всі законодавчі ініціативи. Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не знаходиться центр", – зазначив архієпископ Климент.​

Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні.

Відповідно до цього документа, релігійна організація, центр управління якої розташований в країні-агресорі, мусить у своїй назві повністю відтворити статутну назву організації, до якої належить. Також можливе додавання слів "в Україні" або ж зазначення свого місця в структурі цієї релігійної організації.

Зараз ви читаєте новину «Російська церква в Україні шукає можливості обійти закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі