четвер, 20 грудня 2018 23:35

Митрополит Епіфаній прокоментував перейменування УПЦ МП

Митрополит Епіфаній прокоментував перейменування УПЦ МП
Глава єдиної Української помісної православної церкви митрополит Єпіфаній. Фото: Крим.Реалії

Закон Верховної Ради про перейменування релігійних організацій із центром у країні-агресорі відповідає очікуванням українців.

"Реальність повинна відповідати суті. Кожен православний українець повинен розуміти, до якої церкви він ходить", - заявив в ефірі програми "Право на владу" на "1+1" предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

На думку митрополита, це рішення полегшить, а не ускладнить ситуацію в стосунках між церквами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП перейменуватись

"Тут немає ніякого втручання в церковні справи. Держава впорядковує своє законодавство з огляду на безпеку. Український народ цього прагнув і очікував", - пояснив він.

Як повідомлялось, реєстрацію релігійних організацій із центром в РФ, які протягом встановленого новим законом терміну добровільно не змінять назви, скасують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У колишній УПЦ МП відреагували на закон про перейменування

Раніше Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні.

Відповідно до цього документа, релігійна організація, центр управління якої розташований в країні-агресорі, мусить у своїй назві повністю відтворити статутну назву організації, до якої належить. Також можливе додавання слів "в Україні" або ж зазначення свого місця в структурі цієї релігійної організації.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Епіфаній прокоментував перейменування УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі