вівторок, 28 вересня 2010 14:51

Родина Кравченка вимагає, щоб суд довів, що він замовляв Гонгадзе

Родина Кравченка вимагає, щоб суд довів, що він замовляв Гонгадзе

Родина покійного голови МВС Юрія Кравченка, якого звинувачують у замовленні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, наполягає, щоб суд довів провину чи не винуватість посадовця.

Про це заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко на брифінгу у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Сім"я Кравченка наполягає, щоб судове слідство було проведено до кінця, і суд виніс рішення, винен він чи не винен", - сказав Бойченко.

Він зауважив, що статтею 215 Кримінально-процесуального кодексу передбачене таке право родини покійного, щоб справа не закривалася у зв"язку зі смертю людини.

Відповідаючи на уточнююче запитання, з яких мотивів Кравченко міг замовити вбивство Гонгадзе, Бойченко сказав:

"Якщо слідчий узяв на себе сміливість відповідно до своїх переконань заявити, що саме ця людина скоїла злочин, значить у нього є підстави і докази так стверджувати".

Разом із тим, Бойченко зауважив, що у матеріалах справи є декілька десятків томів з позначкою "цілком таємно", які містять дані оперативно-розшукової діяльності міліції, а тому при розгляді цих матеріалів судові засідання відбуватимуться у закритому режимі.

Водночас Бойченко підкреслив, що ці матеріали не впливають на загальну картину обвинувачення, і люди, які фігурують у них, але не фігуруватимуть в обвинувальному висновку.

Як відомо, раніше прес-служба ГПУ заявила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві Гонгадзе закінчується.

За даними ГПУ, слідством встановлено, що замовником цього злочину був Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Родина Кравченка вимагає, щоб суд довів, що він замовляв Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі