пʼятниця, 06 січня 2023 14:47

Різдвяне богослужіння в Лаврі: ПЦУ пошила московських церковників у дурні

Різдвяне богослужіння в Лаврі: ПЦУ пошила московських церковників у дурні
ПЦУ отримала офіційний дозвіл на богослужіння в Лаврі. Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Настоятель Православної церкви України Епіфаній проведе різдвяну службу в соборі Києво-Печерської лаври. Відповідну угоду уклали.

"В другій половині дня 5 січня надійшло звернення від Управління Київської Митрополії ПЦУ про проведення богослужінь в Успенському соборі 7 січня 2023 року. Розглянувши звернення, заповідник надав дозвіл", – повідомив у Facebook Національний заповідник "Києво-Печерська лавра".

Разом з тим УПЦ МП виклала відео, на якому в.о. генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Олександр Рудник заявляв, що до нього щодо цього "не зверталися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська церква судитиметься за храми у Лаврі

"Та розмова на відео відбувалась вчора у першій половині дня. На той момент не було розпорядження про богослужіння. Але в другій половині дня до мене надійшло звернення від ПЦУ про проведення богослужіння і про дозвіл від Міністерства культури. Я теж надав дозвіл і уклав угоду. Всі документи зараз є, в УПЦ оприлюднили застарілу інформацію", – пояснив Рудник.

Українська православна цервка Московського патріархату заявила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має права проводити богослужіння у Лаврі 7 січня.

Намір Епіфанія церковники МП назвали спробою силового захоплення собору шляхом шантажу. Також звинуватили всі ЗМІ, які опублікували заяву, бо нібито не "перевірили інформацію, а натомість розповсюдили черговий фейк від ПЦУ".

Зараз ви читаєте новину «Різдвяне богослужіння в Лаврі: ПЦУ пошила московських церковників у дурні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі