субота, 30 березня 2024 19:28

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ зміцнює кордони у трьох регіонах - ГУР

РФ зміцнює кордони у трьох регіонах - ГУР
У ніч на 29 березня у російському Бєлгороді пролунала серія вибухів. Фото: ТАСС

Росія зміцнює кордони у трьох регіонах.

Зокрема, заходи зі зміцнення ділянок російського кордону фіксуються у Бєлгородській, Курській, Брянській областях після рейдів "Сибірського батальйону", "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії". Про це повідомляє ГУР України.

"Особовий склад угруповань військ РФ "Курск", "Брянск" та "Белгород" тренують виявляти та боротись з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти та обороняти об'єкти критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вишкіл новобранців для посилення прикордонних російських регіонів окупанти проводять, зокрема, в окупованому Маріуполі та інших окупованих містах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни сховали свої кораблі

Також противник зміцнює, вдосконалює та маскує укріплення у цих трьох областях РФ, намагається збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, РЕБ та ППО.

"Зокрема, до Курської області планують перемістити підрозділи 5 зенітно-ракетної бригади ворога, яка нині перебуває на окупованій території Луганської області. Інженерні підрозділи росіян збільшують географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях", - повідомили в ГУР.

Розвідка повідомила, що серед місцевого населення вказаних областей зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, влади в кремлі та російських пропагандистів, які рекомендують мешканцям прикордоння "терпіти" та поринути у скорботу за вбитими під час теракту у Підмосков'ї росіянами.

У ніч на 29 березня у російському Бєлгороді пролунала серія вибухів.

Місцеві жителі повідомили про влучання у багатоповерхівку. Пізніше почали публікувати відео з вибухами у місті.

Зараз ви читаєте новину «РФ зміцнює кордони у трьох регіонах - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі