четвер, 15 червня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ зводить лінію оборони на кордоні з Білоруссю: фото з супутника

Росіяни звели лінію оборони впритул до кордону з Білоруссю у Брянській області.

Армія РФ продовжує зміцнювати кордон, повідомляє "Беларускі Гаюн". У моніторинговій групі показали супутникові знімки.

"Станом на 31 травня російська лінія оборони біля селища Рябіновка Брянської області доходить рівно до кордону з Білоруссю. Вона розташована за 6 кілометрів від кордону з Україною", – ідеться у повідомленні.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Лінія оборони росіян біля кордону з Білоруссю
Лінія оборони росіян біля кордону з Білоруссю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, яку з захоплених територій Путін вважає "сакральною"

Фортифікаційні споруди складаються з протитранспортного рову завширшки 12 м і трьох рядів "зубів дракона", які закінчуються за 300 м до кордону з Білоруссю.

"Така лінія оборони з'явилася наприкінці грудня-на початку січня 2023 року. Водночас на території Білорусі наразі такої лінії оборони не фіксують", – додали в моніторинговій групі.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Темпи будівництва лінії оборони
Темпи будівництва лінії оборони

Збройні сили України продовжують на фронті контрнаступ щонайменше на трьох напрямках і 14 червня досягли певних успіхів.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

ЗСУ просунулися від 200 до 500 м на невстановлених ділянках Бахмутського фронту та від 300 до 350 м на невстановлених ділянках Запорізького напрямку на півдні. Продовжують контратаки на північно-західних, північно-східних і південно-західних околицях Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «РФ зводить лінію оборони на кордоні з Білоруссю: фото з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі