четвер, 04 січня 2024 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вночі запустила дрони: ЗСУ розповіли про тактику ворога

РФ вночі запустила дрони: ЗСУ розповіли про тактику ворога
У ЗСУ пояснили, з якою метою росіяни запустили два дрони. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч проти 4 січня російські окупанти знову запускали ударні дрони по Україні.

Дрони-камікадзе пройшли, намагаючись оминути ППО, розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Запуск "Шахедів" цієї ночі - один із елементів тактичних дій ворога, який таким чином намагається тримати нас у напрузі, виснажувати систему ППО і продовжувати розвідувати позиції. У нашій зоні відповідальності було характерним те, що ці дрони пройшли, намагаючись оминути ППО, майже одночасно з атакою КАБами. І цього разу знову ворог спрямував їх по Бериславщині, де вже фактично знищена інфраструктура. Під вогнем опинилася лікарня, банківські установи", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 60 зіткнень за добу - ранкове зведення від Генштабу

Росія постійно поповнює запаси бойових бпла та запчастин до них. Відбувається регулярна активність бортів із Тегерану до Москви.

"Під час атак по залишках ми ідентифікуємо, що є різниця між тими дронами, які постачаються з-за кордону, і які вони виготовляють на своїй території. Вони їх особливим способом маркують", - додала Гуменюк.

Цієї ночі у низці регіонів України оголошувалася повітряна тривога через загрозу застосування ударних дронів. Кілька груп Shahed із півдня України прямували на захід.

Зараз ви читаєте новину «РФ вночі запустила дрони: ЗСУ розповіли про тактику ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі