пʼятниця, 21 липня 2023 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ відпрацювала ракетні удари у Чорному морі на тлі погроз топити кораблі

РФ відпрацювала ракетні удари у Чорному морі на тлі погроз топити кораблі
Флот РФ відпрацював ракетні удари у Чорному морі. Фото: ВМС України

На тлі погроз топити кораблі у Чорному морі Росія провела навчання, заявивши, що відпрацювала там удари ракетами.

Кораблі та авіація провели навчання з ізоляції району у Чорному морі, закритому для судноплавства, повідомило 21 липня Міністерство оборони РФ.

"Відповідно до плану бойової підготовки сил Чорноморського флоту екіпаж ракетного катера "Івановець" виконав бойову стрілянину протикорабельними крилатими ракетами по судну-мішені в полігоні бойової підготовки у північно-західній частині Чорного моря", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ б'є по українських портах – в ISW з'ясували наміри Путіна

За даними Міноборони РФ, кораблі відпрацювали затримання судна-порушника.

Також російський флот відпрацював ракетні удари у Чорному морі.

На початку тижня Росія оголосила, що вийшла з "зернової угоди" через нібито невиконання вимог Кремля і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без її участі. Відразу після цього РФ посилила удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі.

На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море. Є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 т гороху та 20 т ячменю.

Напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі зернового коридору. В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

В Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру. Атакували ракетами "Онікс", Х-22 та X-59. Останню вдалося збити на підльоті до берега. Вона впала в одному з кварталів Одеси й утворила велику вирву. Троє людей отримали поранення.

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

В Міноборони країни-агресорки Росії заявили, що удари по Одесі та Миколаєву 20 липня, внаслідок яких загинули мирні люди, були помстою за пошкодження Кримського мосту.

Зараз ви читаєте новину «РФ відпрацювала ракетні удари у Чорному морі на тлі погроз топити кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі