пʼятниця, 30 серпня 2024 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ перекинула на фронт бригаду морпіхів та унікальну техніку з Арктики - ВМС

РФ перекинула на фронт бригаду морпіхів та унікальну техніку з Арктики - ВМС
Росія перекинула в Україну арктичну бригаду морської піхоти. Фото: thedefensepost.com

Для участі у загарбницькій війні проти України Росія перекинула на фронт арктичну бригаду морської піхоти.

Перевезли також унікальну військову техніку, яка призначена саме для Арктики. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, українські військові вже успішно знищують цю дорогу техніку.

"Ми тут бачили навіть арктичну бригаду морської піхоти, тому нас уже здивувати чимось складно. Щоправда, нас здивували наявністю тут унікальної техніки, яка призначена для Арктики, яку успішно спалили в українських південних степах. Ось тут вони дійсно змогли нас здивувати, тому що це унікальна техніка, дорога, і використовувати її в такий спосіб – це блюзнірство", - зазначив Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче максимально захистити Кримський міст - у ВМС назвали способи

Він підкреслив, що ворог зараз не може використовувати морську піхоту за призначенням. Бойові можливості цих підрозділів сильно знижені.

"Самі кораблі в море вийти не можуть, і ризикувати вони не готові. Наприклад, вони не ризикують використовувати в морі великі десантні кораблі, які для цього призначені. Відповідно, про висадку морського десанту в цьому контексті навіть і говорити не доводиться", - сказав речник.

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення РФ мала 13 бойових десантних кораблів Чорноморського флоту, не рахуючи "Костянтина Ольшанського". Зараз у противника їх залишилось п'ять. Російський десант не зможе підійти до берега. Ворогу не дадуть цього зробити берегові ракетно-артилерійські війська українських ВМС.

"Висадка десанту в більшості випадків не проводиться як самостійна операція. Для цього має бути зустрічна операція на суші. А ці можливості сильно впали", - додав Плетенчук.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 30 серпня склали 613 590 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1200 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила три танки, 23 бойових броньованих машини та стільки ж артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекинула на фронт бригаду морпіхів та унікальну техніку з Арктики - ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі