понеділок, 09 жовтня 2023 13:52

РФ передала бойовикам ХАМАСу захоплену в Україні трофейну зброю партнерів - ГУР

РФ передала бойовикам ХАМАСу захоплену в Україні трофейну зброю партнерів - ГУР
Російські окупанти передали бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та ЄС. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Спецслужби Росії проводять кампанію з дискредитації України на Близькому Сході.

Держава-агресорка використовує напад терористів ХАМАСу на Ізраїль для масштабної провокації проти України, повідомило 9 жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"ГУР інформує, що російське ГРУ вже передало терористам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС. Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен сказав, чи є зв'язок між війною в Україні та нападом на Ізраїль

У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" та "розслідувань" у західних ЗМІ. Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

"Це чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій державі з боку західних партнерів", - звітує ГУР.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф.

Цього не відбувалося із 1973 року, повідомляє державна радіостанція Ізраїлю Kan. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим. Армія має доповідати політичному керівництву країни.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

У перший день війни на територію Ізраїлю із Сектору Гази могли проникнути до 1 тис. бойовиків угруповання ХАМАС. За даними ЦАХАЛ, для цього терористи використали зроблені в прикордонному паркані безпеки декілька десятків "дірок".

Іран із серпня готував із угрупованням ХАМАС комбінований план вторгнення в Ізраїль. Представники служби безпеки Ірану допомогли ХАМАСу спланувати атаку й дозволили напад під час зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

Зараз ви читаєте новину «РФ передала бойовикам ХАМАСу захоплену в Україні трофейну зброю партнерів - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі