середа, 25 липня 2007 20:35

Реставрація музею "Золоті ворота" у Києві завершиться до 2008

Міністр регіонального розвитку й будівництва Володимир Яцуба прогнозує завершення реставрації музею "Золоті ворота" у Києві до кінця поточного року.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"Давайте докладемо всіх зусиль, щоб до кінця цього року ми могли відкрити ще одну історичну частину національної спадщини", - сказав він.

Зі слів міністра, кошти, виділені на цей об"єкт Київською міською радою, передані національному заповіднику "Софія Київська", у який входять "Золоті ворота".

Зараз проходять підготовчі роботи, а найближчим часом буде проведено тендер на підрядну організацію.

Відповідно до повідомлення, Яцуба взяв участь у прийомі меценатів "Софії Київської".

"Під час заходу 10 організацій, які приєдналися до фінансової підтримки національного заповідника, поставили свої підписи в Книзі меценатів", - сказано в повідомленні.

Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс містобудівних проектів на кращу концепцію регенерації території охоронної зони Софійського собору.

Міністерство культури й туризму визначило територію між Софійською й Михайлівською площами археологічною охоронною зоною ансамблю споруд Софійського собору, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Реставрація музею "Золоті ворота" у Києві завершиться до 2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі