пʼятниця, 02 листопада 2012 11:48

Радянських воїнів перетворили на гоблінів. У Керчі зі скандалом відкривають пам'ятник визволителям

На міській набережній у Керчі в п'ятницю на честь 69-річної річниці Керченсько-Ельтігенської десантної операції, яка відіграла важливу роль в процесі звільнення Криму від фашистських військ під час Другої світової війни, відбудеться відкриття пам'ятника її учасникам. Тема для монумента, без сумніву, обрана гідна, але от в успішності виконанні задумки багато місцевих жителів засумнівалися. Ветеранам, втім, сподобалося, та й автор роботи, що порівнює себе з Леонардо да Вінчі, результатом явно задоволений.

На урочистій церемонії очікується присутність в тому числі членів російської делегації, до якої увійдуть представники ветеранських організацій, повідомляє kerch.com.ua. Члени керченського ветеранського спільноти раніше схвалили пам'ятник, зазначивши, що домагалися його появи довгі роки.

Судячи з усього, радість від досягнення мети не дозволила ветеранам критично поглянути на сам проект, чий вигляд викликав нарікання серед значної частини місцевого населення. Справа в тому, що на своєму місці монумент з'явився ще на початку жовтня - весь цей час проводилися додаткові роботи - так що місцеві мешканці мали можливість розглянути скульптуру. І відразу звернули увагу на деталі: погони на тілогрійці, незграбність поз матроса, солдата і медсестри, і головне - обличчя кам'яних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному виставили трофеї найбільшої битви між УПА та НКВС

"Обличчя воїнів на пам'ятнику навіть не азіатські, а гоблінські" - цитує "Керченський півострів" молодого учасника "круглого столу", в ході якого ветерани висловили загальне задоволення роботою скульптора. "Гоблінами" каменнобетонні статуї, покриті бронзовою фарбою, охрестили і в блогосфері. Інші коментарі: "карикатура", "монстри", "сором". У соцмережах навіть заходилися збирати підписи на підтримку звернення до влади з вимогою переробити монумент.

"Керчани збирають підписи за переробку монумента ... Ну, а ми будемо спостерігати за розвитком подій і, у міру сил, голосувати за те, щоб наші нащадки пам'ятали своїх героїв-визволителів, а не покемонів з дебільних мультфільмів", - пише "керчанин".

Влада, щоправда, думки городян поки не розділяє. Так, мер Керчі назвав "дебілами" і "г ** нюками" тих, хто не був вражений цим творінням.

Зараз ви читаєте новину «Радянських воїнів перетворили на гоблінів. У Керчі зі скандалом відкривають пам'ятник визволителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі