середа, 21 березня 2007 19:27

Працівники херсонського кінотеатру "Україна" голодують на знак протесту

У Херсоні працівники кінотеатру "Україна" оголосили голодовку на знак протесту проти блокування роботи закладу співробітниками міліції.

Учасники голодовки в середу, 21 березня, розбили намет біля входу в будівлю напроти площі Свободи в центрі міста. З табличками "Я голодую!" розташувалися на сходинках кінотеатру разом з іншими працівниками.

На колонах фасаду будівлі розвішено плакати з написами "Демехин (голова Херсонської обласної ради Володимир Демехин. – "ГПУ"), поверни кінотеатр херсонцям!", "Демехин – ганьба!", "Ми оголошуємо голодовку", "Міліція захопила кінотеатр "Україна!".

Міліція блокує кінотеатр з четверга, 15 березня, супроводжуючи передачу об"єкту у власність облради.

Відносно об"єкту діє судове рішення, яке забороняє перешкоджати роботі орендного підприємстві до рішення суперечки по суті.

Підприємство оспорює в суді у Херсонської обласної ради право на продовження оренди і право на власність об"єкту.

Херсонська облрада розпорядилася передати кінотеатр, що з 1999 року за рішенням трудового колективу став колективним підприємством, у комунальну власність в травні 2006 року. Після цього колектив кінотеатру подав позов до обласного Господарського суду, який заборонив виконувати розпорядження обласної ради. Облрада оспорила це рішення у Вищому апеляційному суді, який у червні визнав законність передачі кінотеатру в комунальну власність.

Господарський суд Києва своїм визначенням від 6 грудня 2006 року заборонив Херсонській обласній раді або будь-яким іншим особам перешкоджати діяльності орендного підприємства "Кінотеатр Україна" у використанні кінотеатру "Україна", розташованого в центрі Херсона, передають Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Працівники херсонського кінотеатру "Україна" голодують на знак протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі