пʼятниця, 10 липня 2009 11:22

"Реальні рішення в Росії ухвалює Путін" - Бжезінський

"Реальні рішення в Росії ухвалює Путін" - Бжезінський

В ході саміту, що завершився нещодавно, президенти РФ і США Дмитро Медведєв і Барак Обама почали "перезавантаження" російсько-американських відносин. Підсумки минулих переговорів в інтерв"ю газеті "Коммерсант" прокоментував колишній радник з національної безпеки президента Джиммі Картера Збігнєв Бжезінський. Не так давно він займав також пост радника з міжнародних питань у передвиборному штабі Обами і зараз, за інформацією видання, продовжує консультувати президента США.

Бжезінський назвав зустрічі Обами з Медведєвим і прем"єром Росії Володимиром Путіним "дуже різними".

"Ці дві зустрічі були дуже різними. Переговори з Медведєвим в цілому можна назвати процесом підтвердження домовленостей, що пропрацювали до саміту. Вони пройшли в обстановці обміну люб"язностями і підтвердження прихильності процесу поліпшення відносин", - сказав він.

Зустріч Обами з Путіним колишній радник президента США вважає "намацуванням грунту".

"Вона також була необхідна для того, щоб підкреслити продуктивні і негативні сторони розбіжностей. Адже негатив може викликати непотрібні ускладнення і завдати збитку. А незгода однієї сторони, якщо вона існує в рамках правил гри, дозволяє обом сторонам жити з цим і сподіватися, що їм вдасться подолати проблему", - розповів Бжезінський.

На запитання про те, чи дійсно прем"єр Путін провів з президентом Медведєвим свого роду курс підготовки перед зустріччю з Обамою, експерт відповів, що "не має ніякого уявлення про це".

"Моя ж особиста точка зору полягає в тому, що реальні рішення в Росії ухвалює пан Путін. Президент Медведєв, звичайно ж, грає важливу роль і, схоже, знайомий з основними темами, але у мене немає відчуття, що за ним залишається останнє слово у процесі ухвалення рішень", - додав Бжезінський.

За матеріалом: "Коммерсант"

Зараз ви читаєте новину «"Реальні рішення в Росії ухвалює Путін" - Бжезінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі