четвер, 22 листопада 2007 16:47

"Путін боїться повторення української "кольорової революції" у Росії"

У виступі президента Росії Володимира Путіна на форумі своїх прихильників в "Лужніках" 21 листопада західну пресу зацікавили перш за все його випади на адресу російської опозиції та іноземних фондів і урядів, які нібито її контролюють.

The Wall Street Journal називає виступ Путіна на форумі "найрізкішим" за весь час передвиборної кампанії. На думку видання, "партія влади" прагне перемогти якомога переконливіше, щоб закріпити за Путіним статус найпопулярнішого політика в Росії.

Західні журналісти в основному сходяться на думці, що це був один з найжорсткіших виступів Путіна, і пов"язують це з тим, що думські вибори 2 грудня мають для діючої російської влади, особливе значення.

Британська The Times відзначає, що Путін, "очевидно, боїться "кольорової революції", подібної тим, які змели уряди Грузії та України після нечесних виборів", і тому звинувачує Захід і російську опозицію в змові з метою змінити владу в Росії.

The Washington Post присвятила путінському виступу велику статтю під заголовком "Путін пов"язав своїх суперників із Заходом". У ній підкреслюється: "Демонізація опозиції державними коштами масової інформації постійно посилюється". Крім того, Post відзначає, що Путін виголосив таку різку по відношенню до Заходу промову якраз в той час, коли "провідна європейська організація, що займається моніторингом виборів, вирішила не посилати до Росії спостерігачів, посилаючись на труднощі, які їм створили російська влада", повідомляє Duma.lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Путін боїться повторення української "кольорової революції" у Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі