понеділок, 28 грудня 2009 12:00

"Аріану" забезпечили розведеним пальним і гнилими продуктами

"Аріану" забезпечили розведеним пальним і гнилими продуктами

Суперечлива інформація надходить про ситуацію на звільненому з піратського полону балкері "Аріана" з двадцятьма чотирма українцями на борту.

Власник судна грек Спірос Мінас заявив журналістам, що напередодні вони відправилися на батьківщину.

Щоправда він не вказав, куди конкретно прямує корабель і визнав, що його заправили недостатньо. Тим часом сайт "Морський бюлетень", посилаючись на своїх інформаторів, повідомляє, що "Аріана" так і не вийшла додому.

Пального їй забезпечили на 50 тонн менше, ніж обіцяли, та й до того ж розведеного водою. Його відділяють вручну, тому сепаратор запустити не можна - не працюють двигуни. Продукти, які привезли морякам, переважно були зіпсовані і половину довелося викинути.

За бажанням, екіпаж "Аріани" може пересісти на американський фрегат, який супроводжує балкер. Але в такому випадку екіпаж не отримає ні копійки за своє виснажливе і небезпечне плавання.

У той же час МЗС України заявляє, що балкер Ariana почав рух до порту призначення.

"27 грудня, близько 13:00 за київським часом балкер Ariana після заправки пальним і завершення відповідних регламентних робіт, вирушив на північ у напрямку заздалегідь визначеного порту", - йдеться в повідомленні.

Gazeta.ua, ICTV

Зараз ви читаєте новину «"Аріану" забезпечили розведеним пальним і гнилими продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі