субота, 15 вересня 2007 10:24

Путін запропонував Заходу відмовитися від "дурної атлантичної солідарності"

У ході зустрічі із західними журналістами в резиденції "Бондарів струмок", на якій був присутній кореспондент британської газети The Times, Володимир Путін зробив ряд заяв, що стосуються російської зовнішньої політики. Зокрема, Путін заявив, що Заходу варто відмовитися від "дурної атлантичної солідарності" для поліпшення відносин з Росією.

Російський президент повідомив, пише The Times, що західні країни і Євросоюз дотримуються застарілих позицій часів Холодної війни. Подібні стереотипи, на думку Путіна, "абсолютно неприйнятні" в економічних відносинах. Крім того, Володимир Путін закликав Захід "припинити читати Росії лекції про демократію".

"Ми візьмемо участь в будь-яких переговорах з нашими політичними партнерами, але, якщо вони хочуть від нас якихось дій, вони повинні бути конкретнішими. Якщо вони хочуть резолюції по Косово, давайте говорити про Косово. Якщо вони стурбовані ядерною програмою Ірану - давайте обговорювати Іран, але не демократію в Росії", - цитує газета слова президента.
Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував Заходу відмовитися від "дурної атлантичної солідарності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі