середа, 25 жовтня 2006 13:38

Путін закликав правоохоронців не дискримінувати грузинів

 

Президент Росії Володимир Путін закликав правоохоронні органи країни утриматися від "вибірковості" в боротьбі з кримінальними угрупованнями, особливо з етнічними злочинними співтовариствами в Росії.

Цю заяву Путін зробив під час конференції "Пряма лінія", відповідаючи на запитання, що поступило з Інтернету, про "вибіркові" дії силових структур РФ стосовно етнічних грузинів, які проживають у Росії.

- Злочинні співтовариства існували і в Радянському Союзі, і в Росії існують. Боротьба з ними ведеться давно. Ніякої вибірковості тут не має бути. Я, звичайно, не можу схвалити вибіркові дії за етнічним принципом. Навпаки, закликаю і правоохоронні органи, адміністративні органи не тільки утриматися від цих дій, а вважаю, що ці дії недопустимі, - заявив президент. - Особливо, якщо це стосується людей, які проживають у Росії легально. Що ж до криміналу, то боротьба з ним має вестись постійно. Ну а в грузинському випадку це просто привернуло особливу увагу, оскільки носить найбільш гострий характер.

Разом з тим, президент Росії відмітив, що останнім часом з Росії були депортовані більше 15 і 13 тисяч нелегальних іммігрантів з двох інших республік колишнього СРСР. Путін не назвав ці республіки, але, очевидно, - це громадяни Узбекистану і Таджикистану. Тоді як до Грузії були вислані лише 5 тисяч нелегалів.

Пряму трансляцію ведуть три телеканали - Перший канал, "Росія" і "Вєсті 24", а також радіостанції "Маяк" і "Радіо Росії".

Для дзвінків з-за кордону відкрита спеціальна платна лінія по номеру +7(495)645-10-10. Також питання можна поставити на сайті "Прямої лінії", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін закликав правоохоронців не дискримінувати грузинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі