середа, 14 січня 2009 08:12

Путін сумнівається в технічній справності газотранспортної системи України

Путін сумнівається в технічній справності газотранспортної системи України
Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін висловив сумнів в тому, що технічний стан української газотранспортної системи дозволяє прокачувати російський газ. Про це він заявив учора під час зустрічі з членами комісії з моніторингу транзиту газу через територію України у ВАТ "Газпром".

Як повідомляє прес-служба "Газпрому", учасники зустрічі відвідали центральний виробничо-диспетчерський департамент. Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер проінформував Путіна і членів комісії про те, що заявка на транзит газу 13 січня складала 76,6 млн. кубометрів, і передбачала повне задоволення заявок Молдови, Болгарії, Румунії, Туреччини, Македонії і Греції.

Крім того, окремо була подана заявка на транзит 22,2 млн. кубометрів газу до Словаччини. Проте в газотранспортну систему України, за словми Міллера, не вдалося поставити жодного кубометра газу, оскільки доступ в неї був закритий.

"Україна заблокувала транзит російського газу до Європи. Лінійний кран з боку України не відкритий. І це продовжується з моменту подачі команди про відновлення транзиту російського газу транзитом через територію України", - відзначив Міллер.

Голова правління "Газпрому" наочно показав на електронній схемі експортних газотранспортних маршрутів, що Україна не приймає російський газ в свою газотранспортну систему.

"Можливо, технічний стан газотранспортної системи України знаходиться сьогодні в такому стані, що вона не в змозі прокачувати. Це теж можливо. Тоді потрібно про це прямо і відверто сказати. Потрібно зрозуміти, з якою транспортною системою ми сьогодні маємо справу. Чи в змозі взагалі газотранспортна система України прокачувати газ сьогодні", - заявив Путін, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Путін сумнівається в технічній справності газотранспортної системи України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі