субота, 01 серпня 2009 13:56

Путін спустився на дно Байкалу

Путін спустився на дно Байкалу
Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін здійснив занурення на дно Байкалу на глибоководному апараті "Мир". На наукову станцію експедиції "Миры" на Байкале" глава уряду Росії прибув в суботу, 1 серпня, в рамках робочої поїздки в Сибірський федеральний округ.

Разом з Путіним на одному з глибоководних апаратів "Мир" на дно Байкалу відправилися заступник начальника експедиції, завідувач лабораторією глибоководних жилих апаратів Інституту океанології РАН Анатолій Сагалевич і пілот Віктор Ніщета.

Перед тим, як опуститися під воду, Путін розписався в журналі занурень. Там він залишив не тільки свій підпис, але також і напис "Привіт, Байкал". Окрім цього російський прем"єр пообіцяв найближчими роками почати формування в Росії науково-дослідного флоту. "З одинадцятого року почнемо", - пообіцяв Путін і додав: "Я не жартую".

Міжнародна науково-дослідна експедиція "Миры" на Байкале" стартувала в липні 2008 року. Глибоководні апарати "Мир-1" і "Мир-2" здійснили декілька десятків занурень, під час яких були узяті проби ґрунту і води, виявили декілька нових організмів, а також знайдені місця виходу нафти в озеро. Влітку 2009 року на Байкалі проходить другий сезон науково-дослідної експедиції, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін спустився на дно Байкалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі