понеділок, 31 серпня 2009 13:13

Путін повторив комуністичну пропаганду - уряд Польщі

Путін повторив комуністичну пропаганду - уряд Польщі

Лист прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна до поляків повторив "комуністичну пропаганду", - вважає Андрій Перевозник, представник уряду Польщі з відзначення 70-річчя початку Другої світової війни. Мова йде про узгодження масового вбивства в Катині і ймовірної смерті від голоду тисяч полонених, захоплених у 1920 році.

"Хіба можливо поставити знак рівності того, що було величезною трагедією і зайняло місце в радянському праві завдяки рішенням вищої партійної і державної влади з чимось, чого очевидно не було?" - запитав Анджей Перевозник в ефірі радіо RMF FM, очевидно маючи на увазі слова Путіна про Пакт Молотова-Ріббентропа.

Він запропонував "подивитися правді в очі" щодо "справи Катині", - "справи про вбивство", - чи "справи про голодування ув"язнених у 1920 році".

На запитання, як же тоді оцінити лист Володимира Путіна до поляків, він відповів що "не був зворушений", але вважає - важливо, що така загальна оцінка показує нові елементи у ставленні до Польщі і поляків в цьому історичному контексті.

"Однак, це аж ніяк не прорив", - сказав Перевозник.

"В цьому листі є кілька цікавих тем, які показують волю до встановлення партнерських стосунків", - зазначив він, однак для виявлення практичного боку справи "треба озброїтися терпінням і чекати".

За матеріалом Dziennik

Зараз ви читаєте новину «Путін повторив комуністичну пропаганду - уряд Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі