середа, 12 листопада 2008 16:57

Путін підтримав пропозицію продовжити термін президентських повноважень

Путін підтримав пропозицію продовжити термін президентських повноважень

Колишній президент Росії, нині глава уряду РФ Володимир Путін підтримав пропозицію збільшити термін президентських повноважень з 4 до 6 років. Також Путін висловився за продовження терміну роботи парламенту до 5 років, повідомляє РИА Новости. Обидві ці ініціативи раніше були запропоновані президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Володимир Путін відзначив, що пропозиції про зміну термінів повноважень глави держави та парламенту країни "не мають особистого вимірювання". На питання журналістів про те, хто міг би балотуватися на виборах президента в 2012 році, Путін відповісти не зміг.

Медведєв 11 листопада 2008 року вніс на розгляд до Держдуми проект поправок в Конституцію, що стосуються термінів президента та парламенту РФ. Підкреслюється, що поправки не торкнуться нинішнього терміну Медведєва та діючого складу Держдуми і розповсюджуватимуться на наступного президента країни та парламент нового скликання.

Очікується, що парламентарії розглянуть проект поправок 14 листопада. Комітет Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва рекомендував парламентаріям прийняти пропозиції президента відразу в трьох читаннях.

Зараз ви читаєте новину «Путін підтримав пропозицію продовжити термін президентських повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі