вівторок, 30 червня 2009 16:49

Путін пасе задніх в рейтингу довіри світовим лідерам

Путін пасе задніх в рейтингу довіри світовим лідерам

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін зайняв передостаннє місце в рейтингу довіри світовим лідерам, складеному сайтом WorldPublicOpinion.org. Рейтинг був опублікований на сайті 29 червня.

У опитуванні, на підставі якого був складений рейтинг, взяли участь 19224 людини з 20 країн світу, в яких проживає 62 відсотки населення Землі. Похибка, наголошується на сайті, складає 3 - 4 відсотки.

За наслідками опитування з"ясувалося, що Путіну довіряють 34 відсотки респондентів. Меншою довірою користується тільки президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, який опинився на останньому місці. Йому довіряють 28 відсотків опитаних. При цьому не довіряють Путіну - 50 відсотків учасників опитування, і за цим показником російський прем"єр зайняв перше місце серед всіх восьми учасників рейтингу, випередивши навіть Ахмадінежада, якому не довіряють 49 відсотків респондентів.

Автори опитування відзначають, що Путіну швидше довіряють, аніж ні, жителі лише 5 країн з 19, в яких проводилось опитування (не рахуючи Росії, де рейтинг довіри Путіну складає 82 відсотки). Ці п"ять країн - Індія, Китай, Україна, Макау і Гонконг. Найменше російському прем"єрові довіряють у Франції (12 відсотків), Польщі (10 відсотків), Туреччині (15 відсотків) і Мексиці (21 відсоток). У США Путін користується довірою 27 відсотків населення.

Нагадаємо, що минулого року за наслідками того ж опитування Володимир Путін зайняв друге місце в рейтингу довіри. При цьому за рік цей показник тільки збільшився - минулого року Путіну довіряли 32 відсотки респондентів проти 34 відсотків цього року.

Перше місце в рейтингу довіри зайняв президент США Барак Обама, якому довіряє 61 відсоток опитаних, а не довіряє лише 31 відсоток. На другому місці опинився лідер минулого року генсек ООН Пан Гі Мун, на третьому - канцлер ФРН Ангела Меркель, на четвертому - британський прем"єр-міністр Гордон Браун, на п"ятому - президент Франції Ніколя Саркозі, а на шостому - голова КНР Ху Цзіньтао, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін пасе задніх в рейтингу довіри світовим лідерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі