субота, 17 серпня 2024 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Противник потихеньку видихається": експерт назвав ознаки виснаження армії РФ

"Противник потихеньку видихається": експерт назвав ознаки виснаження армії РФ
Військовий експерт Сергій Грабський проаналізував перебіг бойових дій на фронті. Фото: 1zahid.com

Армія російських окупантів на Донбасі вже має певні ознаки виснаження.

Про це, зокрема, свідчить кількість бойових зіткнень, сказав в інтерв'ю Radio NV військовий експерт Сергій Грабський.

"Можна звернутися до математичної статистики. Якщо раніше бойових зіткнень було 120, 130, навіть 150 за день, то зараз ця кількість об'єктивно зменшилася - 100, 104, 105. Так, це не багато", - сказав він.

Експерт також звернув увагу на те, що довшими стали тактичні паузи на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про бої на найгарячіших ділянках фронту

"Тобто при тому, що противника багато, йому все ж таки потрібно вже більше часу для того, щоб перегрупуватися, переформувати атакуючі підрозділи, для того, щоб знову кинути їх в бій. І це говорить про те (дуже обережне припущення), що противник потихеньку видихається, тому що він не може перти вперед", - зазначив Грабський.

За його словами, про "надактивні" дії в районі Часового Яру повідомлялося "досить давно". Хоча бої там тривають.

"Противник не досяг цілі прориву на сьогодні. Може він досягти? Звісно може. Але на сьогодні він не досяг цілі виходу на трасу Покровськ-Костянтинівка. Противник продовжує тиснути там, де він ще може тиснути. І це може скласти в майбутньому якісь серйозні задачі, але ми вже бачимо, що він серйозно відстає від графіків і темпів свого просування. Він може дозволити собі фронтальний тиск в районі Нью-Йорку, в районі Торецька і лізти вперед. Може частково. Але ми все одно бачимо, що темпи просування на цьому етапі операції незадовільні", - додав Грабський.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 17 серпня склали 598 180 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1230 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила п′ять танків, 12 бойових броньованих машин та 58 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «"Противник потихеньку видихається": експерт назвав ознаки виснаження армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі