субота, 22 грудня 2012 02:16

Проти донецьких автозабастовщиків податкова порушила 2 справи

Саботажниками і терористами назвав господарів донецьких автовокзалів "ДОПАС" (Донецьке обл. підприємство автобусних станцій) Олександр Рищенко з Донецької облдержадміністрації на прес-конференції 21 грудня. За те, що в понеділок власники автовокзалів "Північний" і "Південний" в Донецьку провели двогодинний страйк, протестуючи проти рейдерської атаки.
"Це той же тероризм - вони тримали людей на морозі, щоб викликати негатив по відношенню до влади. Але ми зібрали перевізників і знайшли 150 одиниць транспорту, які зможемо аварійно залучити без ослаблення внутрішніх маршрутів. Не допустимо транспортний колапс, про який вони говорять", - заявив заступник начальника Головного управління розвитку базових галузей промисловості, енергетики та енергоефективності ОДА Олександр Рищенко.
За його словами, страйкарі 17 грудня крім зупинки двох автовокзалів так само припинили перевезення пасажирів з Донецька до міста Авдіївка і Ясинувата з комунальних автостанцій - ці напрямки теж контролюються "ДОПАС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реакцією влади на зупинку донецьких автовокзалів стало мовчання"

У разі, якщо власники всіх великих автостанцій Донецької області реалізують свою загрозу і 31 грудня страйкуватимуть повторно, влада готова створити тимчасові диспетчерські пункти, організувати альтернативні перевезення і розвести десятки тисяч жителів райцентрів по домівках з Донецька.
"Ми зробимо паралельне відправлення пасажирів", - заявив голова громадської організації "Союз перевізників Донбасу" Ігор Житинський.
У прес-конференції взяла участь так само податкова служба.
"Зараз 2 кримінальні справи відпрацьовується за фактами ухиляння від оподаткування в особливо великих розмірах. Всі дії проводяться в рамках слідчих заходів. "ДОПАСа" не було серед сумлінних платників податків", - повідомила Gazeta.ua Олена Дулгер, начальник управління взаємодії зі ЗМІ Державної Податкової служби Донецької області.
Де знаходиться кругла печатка, нібито відібрана податківцями у фіндиректора "ДОПАСа" без протоколу обшуку і чи вилучалася вона взагалі Олена Дулгер так і не змогла відповісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49 автостанцій Донецької області закриються через незаконну зміну власника

Нагадаємо, страйк з 550 осіб і зупинку 49 автостанцій обіцяла влаштувати під новий рік в Донецькій області директор компанії ТОВ "ДОПАС" Олена Бордюгова, у випадку, якщо не припиняться посягання на підприємства цієї групи. Посягання відбувається через підробку документів з використанням зниклої круглої печатки, стверджують в "ДОПАС"е. Однак, вчора "Союз перевізників Донбасу" розповсюдив лист, підписаний Оленою Бордюговой, в якому вона принесла свої вибачення всім, кого неодноразово називала рейдерами - депутата облради Сергію Белогородскому, нардепа Олександра Бобкову і начальнику Податкової служби України в Донецькій області Вадима Бондаренка.

"Офіційна позиція нашої голови така - у зв'язку з публічними вибаченнями Бордюговой Вадим Бондаренко прийняв ці вибачення", - повідомила Олена Дулгер, відповідаючи на питання, чи буде її патрон переслідувати Бордюгову.
Колеги Олени Бордюговой поділилися з Gazeta.ua думкою, що складений від її імені лист керівник "ДОПАСа" підписала під примусом. Сама ж директор пояснила, що завдяки висвітлення в ЗМІ підприємство змогло почати переговори зі своїми супротивниками. Нібито покаянний лист було умовою початку цих переговорів.
"Правильно вчинила структура "ДОПАСа" (виступивши з вибаченнями), тому що від війни ніхто не виграє", - вважає Ігор Житинський.

Зараз ви читаєте новину «Проти донецьких автозабастовщиків податкова порушила 2 справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі