пʼятниця, 11 жовтня 2024 21:25

Суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця Гнезділова, який вчинив СЗЧ

Суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця Гнезділова, який вчинив СЗЧ
Суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця Сергія Гнезділова, який вчинив СЗЧ. Фото: t.me/graty_me

Суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця 56 бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину.

Він перебуватиме під вартою два місяці, повідомила кореспондентка "Суспільного".

Під час судового засідання Гнезділов заявив про свою готовність повернутися до служби. Він готовий це зробити за умови, що Міністерство оборони ініціює законодавче встановлення чітких термінів служби.

Гнезділов сказав, що військове командування нібито обіцяло йому чіткі терміни служби ще вісім місяців тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гнезділова, який самовільно залишив військову частину, затримали. Подробиці від прокуратури і ДБР

"Вони обіцяли зробити це вісім місяців тому - і не зробили. Чіткі терміни служби. Я за те, щоб нарешті у нашій країні відповідальність була не тільки для військових, які пішли у СЗЧ, але й для верховного головнокомандувача, що обіцяв це військовим. А ще для міністра оборони, який також обіцяв. Я хочу, щоб нарешті нас почули", - заявив він.

Військовий не хоче щоб його повернення до війська трактували як слабкість.

Також він додав, що продовжує чекати на відповідну ініціативу від керівництва. Якщо цього не станеться, він планує боротися за свою свободу та застосовувати інші методи впливу, такі як голодування.

"Якщо наша країна дожилася до того, що тюрми заповнені військовими і їх не хочуть чути, тоді нам треба боротися навіть ціною власного життя", - наголосив Гнезділов.

Печерський суд Києва 11 жовтня обирає запобіжний захід військовослужбовцю 56-ї ОМПБр Сергію Гнезділову, який у вересні публічно заявляв про самовільне залишення служби.

Він заявив, що голодуватиме, якщо законодавство про демобілізацію так і не буде розроблене та прийняте.

21 вересня Сергій Гнезділов повідомив у Facebook, що самовільно залишив частину і заявив про відсутність чітких термінів служби. У 56-й ОМПБр, де служить Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що військовий вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення.

Зараз ви читаєте новину «Суд обрав запобіжний захід для військовослужбовця Гнезділова, який вчинив СЗЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі