понеділок, 22 квітня 2013 01:41

Проти брата Каддафі порушили кримінальну справу - обвинувачення у спробі вбивства

Проти брата Каддафі порушили кримінальну справу - обвинувачення у спробі вбивства
Фото: korrespondent.net

Каїрський суд ухвалив рішення порушити кримінальну справу стосовно двоюрідного брата колишнього лідера Лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі Ахмеда Каддафі, обвинуваченого в спробі вбивства, опорі владі та зберіганні незареєстрованої зброї, повідомили представники відомства.

Ахмед Каддаф ад-Дам, якого розшукує Інтерпол за поданням лівійського уряду, був заарештований в середині березня в Каїрі. При спробі свого затримання Каддаф чинив озброєний опір.

Ад-Дама, колишнього координатора лівійсько-єгипетських відносин під час правління Каддафі, звинувачують у фінансових махінаціях і співучасті в злочинах, скоєних режимом. Крім того, щодо нього вимагають застосування екстрадиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Холодному Яру з бійками ламали прапори Партії регіонів

Зараз між Єгиптом і Лівією діє комісія на рівні експертів, яка займається визначенням "законних підстав" для передачі Каїром колишніх соратників Каддафі за поданням лівійської влади.

Після падіння режиму Каддафі восени 2011 року в сусідній Єгипет перебралися сотні його прихильників.

Нагадаємо, 19 березня поліцейський спецназ штурмом узяв квартиру в центрі Каїра, в якій перебував Каддаф.

Тим часом, у січні в Лівії старший син Каддафі, Сейф аль-Іслам, вперше з'явився перед судом.

 

Зараз ви читаєте новину «Проти брата Каддафі порушили кримінальну справу - обвинувачення у спробі вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі