пʼятниця, 05 червня 2020 01:05

Проект "Нова українська школа" не згортатимуть

Проект "Нова українська школа" не згортатимуть
Очільниця МОН розповіла, чи згорнуть проєкт "Нова українська школа". Фото: 5 канал

Проєкт "Нова українська школа" для дітей, які підуть у перший клас 1 вересня 2020 року, не згортатимуть. На закупівлю обладнання є фінансування.

"Ми маємо попри обмеження бюджету мільярд шістдесят мільйонів, які вже отримали розпорядники коштів — обласні бюджети. Облдержадміністрації вже мали ухвалити відповідні рішення і розподілити ці кошти між закладами освіти", — розповіла виконувачка обов'язків глави МОН Любомира Мандзій в ефірі програми "Мокрик По Живому" на Громадському.

Вона зазначає, що наразі триває моніторинг того, як відбувається розподілення виділених грошей. Його результати мають бути 9 червня.

"Якщо є якісь відставання від графіку, проведемо наради з головами (ОДА — ред.), щоб підкреслити важливість. Є порядок використання цих коштів. Я знаю про те, що розпочалися процеси закупівлі", — повідомила Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН розробляє нову програму оплати праці вчителям - Мандзій

Водночас вона зазначила, що наразі грошей не вистачає на додаткове навчання вчителів в рамках проєкту "Нова українська школа".

"З додатковим навчанням вчителів поки що складно і цей ресурс, який складає понад 300 мільйонів гривень, ми не отримали поки що. Але ми й технічно його не можемо проводити через карантин", — розповіла міністерка і додала, що вчителі молодших класів здебільшого вже пройшли певні тренінги з тренерами "Нової української школи".

Для учнів 11 класів столичних шкіл скасували державну підсумкову атестацію, завершальну для здобуття повної загальної середньої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Проект "Нова українська школа" не згортатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі