четвер, 01 вересня 2022 02:27

Залучили "масовку" - у розвідці розповіли, як росіяни готуються до візиту МАГАТЕ

Залучили "масовку" - у розвідці розповіли, як росіяни готуються до візиту МАГАТЕ
ГУР закликає світову спільноту сприяти об'єктивній роботі МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Фото: Енергоатом

Місія МАГАТЕ відвідає Запорізьку атомну станцію 1 вересня. До приїзду експертів окупанти вже підготували "масовку", яка нібито підтримує росіян.

Вербують працівників станції, які перейшли на бік ворога, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

"Місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі 1 вересня повинна прибути на Запорізьку атомну електростанцію для оцінки ситуації на станції і встановлення постійного представництва", - ідеться у повідомленні.

Наразі узгоджується маршрут, кажуть у розвідці, обходу атомної електростанції в місцях, які обстрілювали російські окупанти.

Однак російська армія напередодні візиту МАГАТЕ посилила провокації навколо Енергодара і ЗАЕС. Окупанти не припиняють наносити обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи зупинили місію МАГАТЕ

У ГУР зазначили, що росіяни доручили працівникам станції, які погодилися на співпрацю з ворогом, і спеціально підготовленій "масовці" створити у членів місії МАГАТЕ враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

"Зараз з ними працюють російські технологи з відпрацювання сценарію і створення необхідної для кремля "картинки", - наголосили в розвідці.

Через дії росіян ГУР закликає світову спільноту сприяти об'єктивній роботі МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. У ході роботи повинні бути з'ясовані всі обставини, які призвели до небезпечної ситуації на станції і можуть викликати радіаційну катастрофу.

"Місія МАГАТЕ на станції повинна завершитися створенням постійного представництва організації на ЗАЕС. Територія станції повинна бути негайно демілітаризована. Після чого буде створена 10-кілометрова зона безпеки і захищений транспортний коридор, яким в ЗАЕС будуть доставлятися необхідне обладнання та фахівці", - додали у відомстві.

29 серпня стало відомо, що експерти МАГАТЕ вже їдуть на Запорізьку АЕС.

30 серпня президент Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Ґроссі. Зеленський наголосив, що Україна очікує від візиту місії МАГАТЕ не лише аналізу ситуації на Запорізькій АЕС, але й вимог щодо демілітаризації станції.

31 серпня колона автомобілів Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила з Києва. Учасники місії прямують в напрямку Запорізької атомної електростанції, повідомила Reuters близько 7:20. Агенція посилається на свідків, які бачили рух колони МАГАТЕ.

Зараз ви читаєте новину «Залучили "масовку" - у розвідці розповіли, як росіяни готуються до візиту МАГАТЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі