субота, 10 січня 2009 19:52

Придністров"я залишилося без газу

Придністров"я залишилося без газу
Керівництво Придністров"я заявило, що подача газу в республіку повністю припинена. У штабі з подолання газової кризи в Придністров"ї агентству "Інтерфакс" розповіли, що житлові будинки відключені від опалювання, всі села Каменського, Дубоссарського, Грігоріопольського та Слободзейського районів республіки залишилися без газу.

У ситуації, що склалася, стверджують в Придністров"ї, багато підприємств республіки опинилися на межі повного припинення роботи. Населення Придністров"я в даний час активно скуповує електронагрівальні прилади і хліб; при цьому представники місцевих хлібокомбінатів заявили, що продовжать роботу за рахунок використання альтернативного палива, і жителі республіки без хліба не залишаться.

Через припинення постачань газу, викликаного конфліктом між Україною і Росією, керівництво Придністров"я прийняло рішення продовжити канікули в школах до 19 січня 2009 року.

Коли саме будуть відновлені постачання газу в республіку, поки не уточнюється. За наявними даними, 10 січня президент Молдавії Володимир Воронін в телефонній розмові з українським керівником Віктором Ющенком домігся домовленості про те, що "Україна відновить постачання газу в Республіку Молдова в об"ємах, необхідних для підтримки газотранспортної системи і соціальних об"єктів країни". Ця домовленість, як уточнили в прес-службі Вороніна, розповсюджується також і на Придністров"я.

Зараз ви читаєте новину «Придністров"я залишилося без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі