пʼятниця, 18 червня 2021 13:28

Президент обіцяє побудувати лікарні за світовими стандартами

Президент обіцяє побудувати лікарні за світовими стандартами
Зеленський хоче побудувати сучасні лікарні. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський анонсував будівництво лікарень, облаштованих за найкращими європейськими стандартами.

"Одним із кроків на шляху до якісної медичної інфраструктури стане наш новий проєкт: запуск лікарень нового, якісно іншого формату, за найкращими світовими стандартами. Лікарні, однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря", - повідомив глава держави на виступі до Дня медика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пообіцяли членство в НАТО

В рамках програми "Велике будівництво" вже зроблено 33 лікарні та 260 сільських амбулаторій.

До кінця 2021 року планується збудувати ще 30 медичних закладів і 340 сільських амбулаторій, а також 200 сучасних приймальних відділень по всій Україні.

"Робота в сучасних закладах за сучасними методиками, на сучасному обладнанні, де ніщо не заважає зосередитися на головному: лікувати людей, рятувати життя. Лікар має боротися з хворобою, а не з проблемами побуту, як-от старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання або комунікація", - додав президент.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про підвищення зарплат медичним працівникам. Указ установлює орієнтир мінімального рівня оплати праці. Не менш як 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу й не менше як 20 тис. грн для лікарського складу.

Зараз ви читаєте новину «Президент обіцяє побудувати лікарні за світовими стандартами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі