субота, 16 квітня 2022 00:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Злочинця треба засудити" - глава УГКЦ розкритикував ідею Ватикана про примирення українців і росіян

"Злочинця треба засудити" - глава УГКЦ розкритикував ідею Ватикана про примирення українців і росіян
Має бути засудження злочинця і встановлення справедливості, сказав Святослав. Фото: @ugcc.ua

Росіян треба засудити за воєнні злочини, говорити про якесь примирення зовсім не на часі.

Про це сказав глава Української греко-католицької церкви Святослав в інтерв'ю "Українське радіо", коментуючи ідею Ватикана провести хресну ходу, під час якої хрест несуть українка і росіянка.

"Сьогодні, під час активної фази цієї несправедливої війни, зокрема коли ми всі очікуємо ще одного наступу російських військ на Україну, такого типу жести в принципі неможливі. Адже щоб миритися, треба бути принаймні живими.

І коли йде активна фаза такої вбивчої війни, говорити про примирення зовсім не на часі. Спершу потрібно припинити нас вбивати, а тоді можна говорити про наступні кроки", - сказав Святослав.

Наступним кроком має бути засудження злочинця і встановлення справедливості, зазначив.

"Усі ті злочини, які кояться проти України, мають бути засуджені міжнародним трибуналом. Ми їх сьогодні кваліфікуємо як геноцид. Лише після засудження російського агресора може бути початок якогось процесу примирення, і це буде довга дорога", - сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нехай відчують Божий гнів - Епіфаній про росіян

Глава УГКЦ зауважив, що процес примирення - це повага до ран жертви.

"І без чутливості до жертви цієї несправедливої агресії ми не маємо права з християнського боку говорити про примирення. Я сподіваюся, що нас почули (у Ватикані. - Gazeta.ua).

Не впевнений, що можна було встигнути щось поміняти, але дискусія розгорнулась предметна, дуже серйозна. І в цій дискусії ми маємо широку міжнародну солідарність. Гадаю, вона буде дуже корисною для України на майбутнє", - сказав.

Раніше повідомлялось, що Ватикан вирішив: під час хресної ходи у Страсну п'ятницю за участю папи Франциска хрест мають нести українка і росіянка - як символ "примирення народів".

Обидві жінки Ірина та Альбіна просували наратив про "братні" народи. Вони переїхали до Італії два десятиліття тому і працюють у хоспісі.

Ситуація спричинила хвилю обурення.

Зараз ви читаєте новину «"Злочинця треба засудити" - глава УГКЦ розкритикував ідею Ватикана про примирення українців і росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі