пʼятниця, 13 грудня 2013 20:16

Працівники Тернопільської мерії пожертвували на Євромайдан 41 тисячу гривень

Працівники Тернопільської мерії пожертвували на Євромайдан 41 тисячу гривень
Фото: AFP

Сьогодні службовці Тернопільської міської ради перерахували понад 41 тисячу 400 гривень київському Євромайдану. Таку загальну суму коштів назбирали, коли мер, його заступники, начальники управлінь та спеціалісти мерії віддали половину своєї зарплати.

Як розповіла Gazeta.ua прес-секретар міського голови Катерина Калуш, гроші зібрали за два дні.

"Рішення про передачу коштів було прийнято зранку у середу, 11 грудня. Тоді якраз усі дізналися про чергову спробу розгону майдану силою. На нараді з керівниками структурних підрозділів міський голова Сергій Надал висловив ідею, щоб віддати половину зарплати на потреби Євромайдану. Таке рішення підтримали одразу. Гроші люди здавали добровільно. Приносили готівкою. І вже за два дні нам вдалося зібрати 41 400 гривень. О четвертій дня сьогодні ми перерахували ці кошти на рахунок Євромайдану", - повідомила вона.

За її словами, у Тернополі і далі будуть продовжуватися мітинги на підтримку Євромайдану у Києві. Навіть попри сьогоднішню заборону окружного адміністративного суду.

"Страйк оголосили самі люди і ніякі органи влади, суди чи правоохоронці не можуть їм заборонити це. Бо інакше порушується стаття 39 Конституції України про свободу мирних зібрань. Люди самі вийшли на акції протесту і самі мають вирішувати, коли їх припиняти", - наголосила Калуш.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Тернопільської мерії пожертвували на Євромайдан 41 тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі